onsdag 20 maj 2009

Tjejen som klarar allt - förutom vägarbeten

Med både karta och GPS har Apan hittat fram till ett nytt födelsedagsbarn.

Vi kan kalla henne Kroppsmålvakten eller vi kan kalla henne Anna.
Men vi skulle lika gärna kunna kalla henne "Tjejen Med Jordens Sämsta Lokalsinne".
För otaliga är nämligen de gånger, tid på dygnet är oviktigt, man har fått ett samtal på mobilen med en uppjagad och skärrad kvinna som halvskriker. "Var är jag?" eller "Hjälp mig hitta vägen hem!"

Det spelar inte heller någon roll var hon är någonstans eller hur många gånger hon åkt sträckan.
Platser där paniken slagit till är så skilda ställen som Småland, Göteborg eller vägen mellan Uddevalla och Trolhättan.
Vad som dock är bra med Anna är att hon i alla fall lär sig ganska snabbt nya vägar, efter tre-fyra resor på samma väg brukar den utstakade vägen det sitta.

Och det är just utstakad väg som för in oss på nästa problem med Annas lokalsinne.
För eftersom hon lärt sig en väg till ett ställe är det den vägen och ingen annan som gäller för alla framtid.
Nu är det ju så här att då och då, ganska ofta faktiskt, är gatukontor och Vägverket ute för att underhålla vägarna och detta medför att de dumma sällarna måste stänga av vägen och därmed även Annas enda väg till sitt mål.

Om det är i Göteborg eller på en sträcka man aldrig kört förut kan även jag få problem men för Kropps stjärnmålvakt slår det slint vilken väg det än handlar om och tar totaltstopp.
Roligast var den gången när det var trafikomläggning vid Trestad Center och hon för tusende gången skulle åka hem från jobbet i Trollhättan. Hade hon inte ringt hade hon nog åkt norrut genom Sverige fortfarande ...

Men om kartläsning är hennes sämsta gren finns det så mycket annat som är tippentoppen med denna numera 23-åriga kvinna.
För det första är hon stundtals, när hennes knän inte djävlas, en fantastisk handbollsmålvakt med äventyrliga drag under sena kvällar. Men hon lagar också, enligt egen utsago, en otroligt smarrig kyckligrätt med lime.

Så grattis på födelsedagen Anna och kom ihåg en sak:
"Låt Inte Dom Djävlarna Ta Dig"

Med tanke Annas obefintliga lokalsinne finns det egentligen bara en sång som skulle kunna vara aktuell
Jon Andersson & Vangelis med "I'll Find Me Way Home", en låt som kanske komma väl till pass när hon nu ska till USA på äventyr.
En låt finns bland annat med i filmen "G - Som i Gemenskap", och som för mig egentligen är mest förknippad med scenen i samma film när Niclas Wahlgren och Ulrika Öhrn plankar in på Erikdalsbadet och badar nakna. Anekdotvärdet i detta är naturligtvis att det är den första buskscenen jag såg på film.

I detta klipp är dock filmsatt med Pixars kortfilm "Lifted", en oerhört tjimmig film som innehåller både en bondgård, människor och utomjordiska varelser.


1 kommentar:

  1. Tack det var väldigt fint.. Stämmer rätt bra också! Haha =)

    SvaraRadera