torsdag 7 maj 2009

När bettingföretagen fick känslor

Säga vad man vill om England men man sluter då upp som en man när det tar emot för landet och då framförallt när det gäller fotboll.
Det spelar ingen roll om det media, tränare, offentlig anställda eller bettingföretag.

Så reagerade nämligen den stora oddsfirman PaddyPower på gårdagens match och då framförallt domarinsatsen:
"The refereeing in tonight's match was disgraceful and we're not going to let our punters suffer because of that nonsense. Anyone who backed Chelsea to win in 90 minutes or to qualify for the Champions League final will get their money back."
Kort och gott. Man anser att den norske domaren var så satans usel att de inte ens vill tjäna pengar på de som tippat fel.
Otroligt kul och ett bevis på hur konstigt folk kan tänka ibland när nationalismen stiger dem åt huvudet.

Och så en kort dom över matchen.
Barcelona hade en sanslös tur i gårdagens match.
Men tur ingår i spelet och de hade ju faktiskt en hel del chanser i den första matchen på hemmaplan.
Därmed inte sagt att det var rättvis att spanjorerna gick vidare.
Chelsea som gjorde 182 fantastiska taktiska minuter innan Michael Essien fumlade med en bortrensning och firma Messi-Inesta tog för sig hade även de gjort sig förtjänta av en finalplats.

Ett grymt slut för Chelsea och en comeback från det döda av Barcelona. Hoppas bara nu att laget vinner över Farbror Blånäsa också, något jag även hade hoppats på om Chelsea gått vidare.

Domaren var dock
ändå dagens huvudperson och man kan väl bara konstatera att han stundtals var och snubblade på båda sidor av misstagets supertunna linje och att han inte heller kommer att vara speciellt nöjd med sin insats.
Men om man som ska hänga domare Tom Henning Øvrebø ska man också hiva upp Didier Drogba för hans avslut i helt fritt läge och man ska även ge Michael Ballack spö för hans ihoprullning till en boll vid kvitteringen.
Domare gör fel ibland, precis som spelare gör.

Øvrebø hade ingen av sina bättre dagar igår, något som även kan sägas om flertalet spelare i Barcelona. De hyllas dock som hjältar medan vår norske domare hängs högt.
Olika falla sannerligen ödets lotter.

1 kommentar: