tisdag 26 februari 2013

The regnskog formerly know as New York



Crysis 3

Xbox 360/PS3/Pc
(Crytek/Electronic Arts)
Betyg: 3 Herr Nilsson


Vad tusan har hänt med New York?
Det är nog den stora frågan som Prophet ställer sig när han landar i "The Big Apple" 2047, eller om man så vill, 24 år efter det förra Crysis-spelet.

Staden som den gången var, om än sliten och vild, en riktig stad har denna gång blivit en hård regnskog med ruiner, träsk och vildsinta floder.
Allt detta sedan tokstollarna i C.E.L.L. Corp har gått fullständigt bärsärk och rivit staden för att som man sa "skydda sig från utomstående krafter".
Gick ju åt helvete naturligtvis och istället för en drömvärld är det nu fullständigt kaos där just utomstående krafter i form av utomjordingar ränner runt och gör livet surt för alla närvarande.

Prophet har med andra ord lite att ta tag i när han nu ger sig ut sitt uppdrag som innefattar både hämnd på C.E.L.L. och överlevnad.
Uppdraget tar han dock som vanligt på största på allvar och han ger sig utan fruktan för sitt eget liv i striden med sin nanosuit, sina gevär och denna gång även en mycket användbar pilbåge.

Crysis 3 fortsätter den fina trend som Crytek har byggt upp i och med sina spel,
För även om inte speciellt mycket är nytt i upplägget känns det ändå tämligen fräscht och spännande. Mycket av detta beror på utvecklarna fixar att få fram en stämning som ligger någonstans mellan fruktan och total uppgivenhet.
Visserligen har man under spelets gång vissa hjälp av några följeslagare, men på det hela taget är man alldeles själv.

Särskilt ensam är man mot de där otäcka utomjordningarna som ränner runt och sätter käppar i hjulet för en med allt för jämna mellanrum.
Faktum är att de är enerverande jobbiga att man stundtals funderar på om det är lönt att spela. Detta faktum kan man ju dock inte lasta Crytek för då min avsky mot dem helt och hållet består i att jag inte kan hantera dem ordentligt, ett problem som faktiskt har hängt med sedan Crysis 2.

Som sammanfattning kan man säga att Crysis 3 är en mycket bra mix mellan smygspel och ren action, precis som vi vill ha det med andra ord. Ska bli intressant att se hur spelet står sig i konkurrensen från ett oväntat hett mars sett med spelögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar