onsdag 20 februari 2013

Let the konsolbattle begin

Så kommer nog inte konsolen se ut men ändå en snygg tanke
Det börjar så viskas om att Sony under natten kommer att premiärvisa sin nya konsol Playstation 4, som förmodligen inte kommer att ha många likheter med bilden till höger.

Hur som helst kommer detta att bli ett tillfälle som betyder att kriget runt nästa generations konsoler härmed har inletts på riktigt allvar.

För i och med  presskonferensen i New York kan vi alla slå oss i backen på att även Microsoft snart kommer visa upp sin nya kreation Xbox 720 för den samlade världspressen och försöka påvisa att deras konsol är så mycket bättre än Sonys nya baby och att PS4 därmed är mer eller mindre skit.

Först ut är dock alltså Kaz Hirai, högsta hönset eller mannen som en gång till Aftonbladets Peter Ottsjö sagt att han hellre tar en kula än väljer ett Xbox-spel som han hade sett som exklusiv PS3-titel, och hans penningblödande Sony som ska ges som spelvänner en första titt på vad som ska oss vidare i konsolevolutionen.

Som nyheter
, förutom kraftiga prylar under skalet, skvallras om en ny handkontroll som har stora likheter med nuvarande Dual Shock men som också ska ha begåvats med någon form av touchkänslig platta. Vidare surras det om att en hel del av framtid kan komma att handla om streaming av diverse medier in i burken.
Tyvärr verkar också det mesta peka på att bakåtkompatibilteten helt och hållet kommer att överges. Med andra ord vill spela PS3-spel för det bli på din gamla konsol.

Men nu får det vara slut på spekulationer, i morgon får vi förhoppningsvis vet.
Eller så blir det ett antiklimax av astronomiska mått då Sony istället en ny PSP Vita ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar