fredag 16 april 2010

Veckans musikvideo

Det pågår för tillfället ett 20-tal större väpnade konflikter runt om i världen.
Ett bevis som om inte annat pekar på att människan inte har lärts sig ett djävla dugg av sin historia.

Inte heller har vi lärt sig ett enda något av musik och textrader som till exmepel "We're fools to make war, on our brothers in arms." från veckans musikvideo, "Brothers In Arms" med Dire Straits.

För trots att alla innerst inne vet att det där med krig är inget bra finner vi alla tänkbara skäl att få panga lite mot dom där andra.
Och finns det inget riktigt skäl gör människan som George Bush och USA. Man hittar på anledningar som egentligen inte existerar för att få föda sitt lands vapenindusti.

Men oavsett anledningen till krig är det alltid en sak som en klart som korvspad - Människors liv kommer att bli utraderat och lidande kommer att sprida sig likt Egyptens gräshoppor över världen. Något som videon till denna fantastiska låt med sina brilljanta och vidriga bilder visar med all önskvärd tydlighet.

Så det kan ni ju tänka på när ni sitter där över era taco-tallrikar och tittar på Talang 2010 samtidigt som ni gnäller över vulkanaska och andra I-landsproblem som vi brottas med.
Det finns folk som fortfarande har större problem i världen än att inte kunna ta sig hem från Cypern eller hurvida bilens lack kommer att ta skada av eventuellt asknedfall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar