lördag 24 april 2010

Fotbollsporr 2


Och när vi nu ändå precis växlat in på spåret med fotbollsporr kan vi bara inte hoppa förbi den här bilden av Annie Leibovitz.

Vem som är världens bäste fotbollspelare genom tiderna brukar ge en del debatt. Saken är dock klar att det alltid står mellan herrarna som finns till höger och vänster på bilden.
Och jag kan inte heller totalvägra väskföretaget Louis Vuitton och deras påstående om att de har fångat fotbollens heliga treenighet på bilden över ett fussball-spel.

Pelé och Maradona är som sagt var glasklara på första och andra plats och jag kan inte protestera speciellt mycket då de även har kastat in Zinedine Zindane i ekvationen också.
För när man tänker efter är "Zizou" en aning styvmoderligt behandlad när det i dessa dagar ska snackas om bäst genom tiderna. Lionel Messi är bra men Zindane var klasser bättre. För satan vad den killen kunde spela boll alltså.

Och gör man ett sådant här mål i en Champions League-final är värd alla hyllningar som finns. Något som även kommentatorerna i detta klipp tycker.
Frågan är vilken prestation som är störst. Zizous underbara volley eller kommentatornas lungkapacitet. Det verkar som om de mer eller mindre har kopplat ett tryckluftsaggregat till stämband och sedan bara åkt iväg.



Om det finns osäkerhet vem som är bäst är tävlingen om världens största, och roligaste, fotbollsdiva avgjord med enkelhet.
För givetvis finns det en rolig anekdot i samband med bildens färdigställande och givetvis är det Diego Armando Maradona som står för roligheterna.

Fotot skulle tas klockan 15.00 på ett café i Madrid.
Pelé var där vid tredraget.
Zinedane öppnade dörren och trädde även han in vid klockslaget.
Maradona, han rullade in med entourage klockan 19.30 utan en antydan till ursäkt. "Nu är jag här, nu kör vi" var budskapet denne legend utstrålade. Precis som hans fotbollsspel, en fantastisk uppvisning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar