tisdag 21 december 2010

Spelhörnan

Gran Turismo 5
Playstation 3
(Polyphony Digital/Sony)
Betyg: 4 Herr Nilsson


Efter en löjligt lång utvecklingstid, där chefshjärnan Kazunori Yamauchi petat i varje grässtrå som legat fel, har Gran Turismo 5 blivit något av bilspelens Heliga Graal. Ett spel som alla sa skulle finnas men så ingen trodde skulle få se.

Men nu har alltså Yamauchi petat färdigt och släppt ut spelet på marknaden.
Så vad fick alla vi som har väntat då oss till livs?

Tja ganska mycket får man väl ändå säga. Det är visserligen inte lika fantastiskt och överlägset som de andra GT-spelen har varit då konkurrenterna denna inte direkt legat på latsidan under de fem år som gått sedan förra spelet.
Men det gjorde ändå på så pass mycket att man inte kan vara mer än nöjd. Bland annat har tävlingsformer som karting, rally, Nascar och Super GT i olika väderformer kastats in sedan med första gången.
Och antalet bilmodeller, över tusen stycken, kan man inte annat än applådera, speciellt då bilarna denna gång även går sönder om man är oförsiktig.

Och visst är Gran Turismo 5 riktigt bra, även om det ändå inte helt motsvarar alla års förväntningar. Men ett av årets bästa, kanske det allra bästa, bilspelet är det ändå. Ett epitet det får främst på grund av den tidigare nämda bredden av bilklasser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar