söndag 5 december 2010

Lucka 5 (När Eldkvarn goes dance)

Att programmet "Så Mycket Bättre" är, om inte det bästa, så i alla fall snudd på det som vanligtvis slätstrukna TV4 gjort.

På det hela taget ett fantastiskt program med en samling artister som om inte annat visat deltagarna i Idol, som lustmördat låtar varje fredag nu, hur det ska gå till när man gör riktiga covers.

Men frågan är väl, bland alla dessa artister, ändå inte om September, eller Petra Marklund som hon heter, var den som haft den bästa nivån under programserien.
Vecka efter vecka har hon levererat underbara och egna versioner av de andra artisternas låtar.
På platserna bakom kommer Thomas Di Leva och Plura Jonsson i min lilla rankning.
Men som sagt var kan man säga att alla artister gjort ett gediget hantverk under hela programserien och visat att de verkligen är stora artister.

Länge var det dock inte någon av Septembers versioner som var bäst.
Nej den titeln gick fram till gårdagens program till mina gamla husgud Plura för hans insats med Christer Sandelins "Det Hon Vill Ha".

Men det var som sagt tills igår då hon framförde Eldkvarns kanske största hit genom åren, "Kärlekens Tunga" på sitt allra speciella sätt.
Lite färgad är jag, det ska väl sägas, då låten i original under många år av Apan hölls som världens bästa låt alla kategorier.
Men trots att jag hört denna låt säkert tusen gånger, och att originalet fortfarande är nummer ett, blev den pånyttfödd i Septembers fantastiska dansdräkt.
Överhuvudtaget var det ett fantastisk program men många bra varianter på Eldkvarns musik.

Lyssna och njut om ni inte hörde igår:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar