tisdag 14 december 2010

Lucka 14 (När Borsch sjöng roliga låtar)

Ni kanske inte visste det, men Stefan Borsch har faktiskt sjungit in en av de roligaste textraden som finns.

Men det har han, då han 1981 sjöng in Lasse Stefanz-gitarristen Jan Christer Eriksssons "Vid En Liten Fiskehamn".

Nu är ni förmodligen väldigt konfunderade och kan inte för era liv få ihop ekvationen "Borsch-Fiskehamn-Rolig".
Men då har ni inte lyssnat på texten ordentligt mina damer och herrar.

För i andra versens inledningsord: "Till musikens ljuva toner bjöd han henne upp till dans" går låten från att vara en högst ordinär smörig saxofondansbandare till att bli en av världens roligaste låtar.

För "Att bjuda upp till dans" (alternativt frågan "Bjur Du Upp?") betyder ju som alla vet att ett nappatag med nävarna är i antågande.
Och att då se bilder framför sig att en man i denna romantiska låtkontext går fram till en kvinna och ställer sig i färdigställning är inget annat än oerhört roligt.

Extra bonusinfo till denna låt är att Kropps gamle legendariske linjespelare "Larsa" Hansson under sin tid som boende på Lagmansgatan fullkomligen älskade att spela denna låt. Och framförallt gjorde han det med full volym och med fönster och dörrar öppna på vid gavel runt 03.30-blecket.
Ytterligare en anledning alltså till att älska både "Larsa" och "Vid En Liten Fiskehamn"

Ett annat fanastiskt sätt att vara stursk på är att göra som den tioåriga kille som till en kompis vuxna svåger mitt ute i skogen efter en dispyt sa: "Ett ord te å skjorta e' tom."
Att som tioåring med cykel säga så till en fullvuxen man med skogsmaskin är så vacker och underbart att jag vill gråta en skvätt bara jag tänker på det. Extra stort är att han efter att ha uttalat de magiska orden satte sig på cykeln och pep iväg som ett skållat troll på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar