fredag 5 mars 2010

Två musikrävar i ett kök

"Smaka lite, känn hur det känns. Släng i ett lamm, kolla hur det reagerar."
Så väljer Mauro Scocco att förklara sin vän Plura Jonsson matlagningsteknik under deras gemensamma köks-tv-projekt.

Igår hade då alltså det senaste matprogrammet på tv, "Mauro & Pluras kök" premiär på TV8.
En alldeles underbar liten matlagningspärla där Mauro, och Plura går runt och hackar på varandra som ett gift gammalt par. Mauro i kavaj och Plura i bar överkropp med den svulstiga magen i full frihet.
Att jag tycker detta program är helt fantastiskt är dock lika självklart som att det finns ris i Kina. Detta eftersom kockarna är två av mina största husgudar inom de flesta områden.

Enda felet med programmet är väl att det går i den sanslöst obskyra kanalen TV8 och att inte alla kan få se dessa två herrars framfart framför spisen.
Fast handen på hjärtat, speciellt mycket stök vid spisen är det inte. Visserligen lagas det mat men det verkar som om serien kommer att utspela sig över glas med diverse alkoholhaltiga drycker och med musik i massor.
Att det är äkta droppar i glasen märker man inte minst på de eftersnack som programmakarna gjort med Plura på gatan utanför hans lägenhet där Norrköpings stolthet med glasartat blick och lätt sludder ger sin syn på kvällen.

I premiärprogrammet var Lena Philipsson, som inledningsvis blev helt paff inför Pluras mage, och Håkan Hellström som efter en blyg inledning och två vinglas senare tryckte partygasen i botten och förklarade sin kärlek för Plura lagom till tårtan.

Nästa torsdag är det dags igen och då kommer Gustaf Skarsgård och Tova Magnusson-Norling på besök och ska skådespeleri och snusk avhandlas enligt teasern. Ett annan spänningsmoment under blir att se när Plura för första gången lägger magen i maten eller ännu värre fräser den i stekpannan av misstag.

Programmet ser ni här

Den här
låten tyckte för övrigt en avsevärt aprak Mauro Scocco vid första uppspelningen vara Plura Jonsson sämsta låt genom alla tider.
I beg to differ min käre Mauro.


2 kommentarer:

  1. "Och att jag skulle tycka detta program skulle var något annat är underbart är lika självklart som att det finns ris i Kina då kockarna är två av mina största husgudar inom de flesta områden."

    Så du tycker det är något annat än underbart? Snurrigt värre.

    SvaraRadera
  2. Nu du min käre, och anonyme, vän är blogginlägget förhoppningsvis en smula mer rakt och inte snurrigt längre. Får skylla på telefoner som ringer mitt i påbörjade meningar och resonemang. Tackar naturligtvis för din synpunkt.

    Låt inte dom djävlarna ta dig.

    SvaraRadera