tisdag 23 mars 2010

Spelhörnan

God of War III
Playstation 3
(Sony/Nordisk Film)
Betyg: 4 Herr Nilsson

Av alla de spel som släppts så här på vårkanten är det ändå God of War goes nya generationen som fyllt mig med störst spänning inför releasen.
Spelserien som tidigare enbart funnits till Playstation 2 skulle nu komma till storebrodern i familjen och det skulle naturligtvis bli helt fantastiskt och underbart.
Och bra blev det också, väldigt bra till och med.
Men en fanastiskt upplevelse kan man inte, hur gärna man än försöker, få det till.
Grafiken är som väntat lysande, stundtals blir det blodiga spelet dock lite väl blodigt och den grekiska mytologin har aldrig låtit så här bra ur högtalarna. Så på det tekniska planet finns det inte något att anmärka på.
Det finns det däremot vad gäller uppfinningsrikedomen hos folket på Sony Santa Monica som gjort spelserien.

Det nya spelet är, förutom tekniska förbättring, nämligen i stort sett samma spel som God of War II. Du ska återigen ta hämnd på Olympens gudar, något man lyckades ganska bra med förra spelet och därmed borde vara förbi, för att till sist som vanligt ta hand om Big Pappa Biffen himself, Zeus.
Låt vara för att man kastat in några nya gudar i leken men annars är det samma vardagsmotståndare i form av benrangel, eldsprutande hundar, sirener och kentaurer som tidigare. Tyvärr tar man även död på dessa varelser som samma sätt som tidigare och därför blir utmaningen tidvis noll och intet.
Men trots denna slapphet i påhittighet är ändå God of War III ett oerhört habilt spel som ger många timmar av glädje och är ett av vårens bästa spel.

Battlefield – Bad Company 2
Playstation 3/Xbox 360/Pc
(Dice/Electronic Arts)
Betyg: 3 Herr Nilsson

När det första Bad Company-spelet kom gick jag igång oerhört på singelspelets ovanligt humoristiskt befriande känsla medan multiskjutaren den gången bara var rörig och inte speciellt rolig.
Den här gången är det precis tvärtom då svenska Dice denna gång växlat in på ett något trist spår i singelspelet med en högst ordinär handling och en USA-flagge-viftande känsla när våra vänner i Bad Company ska rädda oss från en galen terrorist med, suprise, rysk bakgrund.
Så om Bad Company endast varit singelspel hade betyget blivt med tvekan godkänt.
Men nu är ju spelet så oerhört mycket mer, som ett lysande multiplayerspel till exempel.
För där förra version var rörig och inte speciellt rolig är årets multiplayer riktigt bra. Inte på samma nivå som motsvarigheterna i Modern Warfare eller Ghost Recon men den har sina fördelar gentemot konkurrenterna. Till exempel är spelet uppbyggt på att man ska använda olika fordon som helikoptrar, pansarvagnar och jeepar för att få framgång. Dessa ingredienser svingar också upp Bad Company 2 till ett bra betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar