lördag 20 mars 2010

Kejsarparet av Hovis

Så var det då dags att gratta två ytterst goda vänner på deras dag.

Nu är det också så lyckligt att både Josefin och Stefan som dagens födelsedagsbarn heter också är unga tu och kan titta ut över det kejsarsdöme vi dödliga kallar Hovslagargatan och de själva kallar sitt när de delar sitt morgonkaffe.

Och just på grund av att 20 Mars är Josefin och Stefans födelsedag är det också av gammal hävd just denna dag som våren kommer till jorden. I år är det extra sant då vårdagjämningen är just idag. Äntligen samverkar med andra ord den gamla folkloren med vetenskapen.

Så det är bara att säga ett stort stort grattis och önska detta vårliga par en lycklig dag då deras släktingar kommer på besök och ska tillbedja dem där de sitter på sin tron av alabaster.
Faktum är att världen knappt upplevt ett mer gudomligt par sedan Ramses II och hans Nefertari styrde och ställde i gamla Egypten, även om Josefin själv nog heller blir jämförd med någon ur det svenska kungahuset.

Men nu blir det musik.
Och att välja en låt med U2 till detta par är en lika säker spik som Legolas i tredje loppet på Solvalla under början av 80-talet.
Och det är väl lika bra att slå på med en dubbel U2.

Först ut är det The Edge som akustiskt kör underbara "Sunday Bloody Sunday" och sedan "Kanten" och Bono som brillerar tillsammans i "Van Diemen's Land" även den helt oelektriskt.

Stort är ett ord som är litet om dessa klipp, något som även kan sägas om mina vänner Josefin och Stefan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar