lördag 21 februari 2009

"Ursäkta Kropps, skulle jag kunna få beställa en kvalplats?"

Vi tar väl och säger så här Kropps.
Ni tar och vinner den matchen borta mot AvestaBrovallen och så kan vi andra se fram emot minst ett kval efter att elitserien är färdigspelad.

Visserligen är det "bara" ett kval för att slippa nedflyttning men det är ändå den absolut största bedrift ett damlag någonsin gjort i Bohuslän/Dal. Klart större än den som Kropps själva gjorde förra säsongen de vann division 1.

Man har också gjort det under en höst/vinter där man fått sin förstemålvakt korsbandskadad och borta för säsongen redan innan EM-uppehållet, haft ett kantspel som hållit minst sagt tveksam elitserieklass och stundtals mycket torftigt anfallsspel.
Faktum är att truppen med lite god vilja, i alla fall hittills, endast innehåller fyra-fem spelare av god elitserieklass.
Och det ska med en gång sägas att jag personligen innan säsongen var väldigt orolig för hur detta skulle gå.

Men även om man ställt upp med väldigt tunn trupp har tränaren Magnus Lindqvist, även han starkt ifrågasatt av en del spelare i hans gamla lag Önnered, tillsammans med sidekicken Ulf "Grini" Åsenfors fått alla spelare att tro på det man gjort. Det måste man ge duon och lyfta på hatten åt.
Och tron kan ju som bekant försätta de största av berg, vilket verkligen har varit fallet vad gäller Kropps damlag anno 2008/09.

Att det förmodligen "bara" blir kval kan också ses som om en garanti att det även blir nytt kontrakt för Kropps finest.
För tradtionen säger att om man bara tar sig till kval brukar det per automatik betyda att man klarar sig kvar. Detta eftersom det verkar vara svårare för ett divison 1-lag på damsidan att slå ut ett elitserielag än det är för SAAB att gå med vinst.
Allt sedan säsong 2004/05 då systemet med kval mellan elitserien och division 1 infördes har endast ett lag klart av denna bedrift då Lugi 05/06 slog ut Kungälv i en tredje och avgörande match.
Då ska det också sägas att detta system ändå är mer hasardartat för elitserielagen än det system med en allsvenska som fanns innan då elitserielagen alltid lyckades krångla sig tillbaka till högsta serien.

Så med andra ord sticker jag ut hakan lite och säger.
Vinst mot AvestaBrovallen = elitseriespel 2009/10. Då kan det vara dags att på allvar utmana om en slutspelsplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar