tisdag 10 februari 2009

Att vara förberädd eller förberedd - det är frågan

"Pga av att lärare mm inte är förberädda kommer VI nu få vänta ytligare 2 veckor med projektarbetet. Vi som kämpat med att få allt klart i tid, nu är det VI som får vänta. Vi går på en media skola där det alltid är tjat om deadline! Nu får fan lärarna också visa vad deadline heter. Vi strejkar, Skit i skolan & dra till GG."

Så här låter det meddelande som basuneras ut på dagens roligaste, eller rättare sagt dagens mest tragiska webbsida.

Sidan är en grupp på Facebook och innehåller mediaelever som uppmanar till strejk vid Uddevallaskolan Sinclair på grund av lärarnas inkompetens och arrogans mot deadlines.
Deadlines som de själva försöker piska in i elevernas sinnen.

Och det är här det roliga börjar då den som skrivit detta stridsrop uppenbarligen går på en medialinje.
Därför undrar man ju genast vad denna person har tänkt sig med sin utbildning.
För oavsett om man vill arbeta inom text-, ljud-, bild- eller fotodelen av media finns ändå ett grundkrav - att kunna hantera det svenska språket på ett i alla fall hyfast sätt.

Det är möjligt att svenska undervisningen har gjort en hel ändringar sedan jag gick i skolan men dessa saker har nog inte ändrats.
- Att folk kommit dåligt förberedda har jag upplevt, men aldrig att de kommit dåligt förberädda.
- Ytligare är ett ord som både är konstigt och illa stavat. Är två veckor utan djup som menas eller är det kanske ordet ytterligare man vill åt. Mem fan vet?
- Och går man på en mediaskola och inte kan hålla sig från att använda mellanslag på fel ställe när man använder det ordet är det kanske dags att fundera över sitt utbildningsval.

Tar man sedan den oerhört torftiga och stapliga meningsbyggnaden anser jag nästan att det är lärarna som borde strejka för att deras elever visar dålig attityd mot sitt modersmål.

Här är sidan om ni vill skrattar eller kanske gå med i deras kamp:
Facebook Strejk, Sinclair 3:or

3 kommentarer:

  1. Ja, fy faan för fålk som inte kann stafva...
    Skämt å sido - visst är det roligt att anmärka på stavfel. Tyvärr råkade jag läsa någonstans att det var en språkprofessor, att stavning är av underordnad betydelse. Att göra sig förstådd var tydligen långt mycket viktigare.

    SvaraRadera
  2. Näe. Christian. Ge inte Sinclar skulden för ett fåtal elevers bristande språkhantering. Det kan vara världens bästa och mest kreativa skola. Se på mig? Hur väl utvecklades inte jag.

    SvaraRadera