tisdag 24 februari 2009

"Ett ljus i mörkret under dessa oroliga tider"

Så djävla dumt uttryckte sig SVT-reportern, Anders Lindqvist, i direktsändning tidigare idag under ett reportage om att Kronprinsessan Victoria förmodligen kommer att meddela sin förlovning idag klockan 13.

Hur fan kan man säga något så dumt, speciellt när han utvecklade resonemanget med att förklara att detta skulle bli ett glädjeämne för hela Sverige och få oss att glömma den ekonomiska krisen, uppsägningar och SAAB-krisen.

Hur många tror att de som stämplar ut från SAAB i Trollhättan i eftermiddag tänker:
"Jaja. Jag kanske förlorar jobbet snart men Kronprinessan ska ju förlova sig och då gör det ju absolut ingenting att jag blir arbetslös ..."

Nyheten om att det ska meddelas något på konseljen vid Stockholms slott har också fått de rojalistiska dammluckorna att öppnas på vid gavel. Bland annat sänder TV4 direkt från 12.45 till 18.30 med anledningen av händelsen och en nära kompis till mig blev så glad att hon fick gåshud och grät en skvätt under förmiddagen.
Och missförstå mig nu rätt.
Självklart är det kul för Victoria, men framförallt för Daniel som nu får hela kungariket och lite till. Men att det skulle vara ett glädjeämne som skulle överskugga alla andra problem är ju bara nys.

Tänk om hon klockan 13.00 meddelar att hon inte vill drottning. Det hade varit en sur karamell för rojalist-Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar