lördag 7 februari 2009

När dumheten kom till byn

Visserligen översköljs vi av rätt mycket dumhet varje dag.
Men det vete fan om inte dagens scannande av text-tv:n ändå tog priset.

Dels har vi ju de nya bevisen på att Skånepolisen gör sitt allra yttersta för att sänka poliskårens förtroende i den djupaste av raviner.
Det har nämligen framkommit att det vid interna utbildningar i vår sydligaste del använts en del märkliga namn.
Till och börja med vill jag bara påpeka att jag vanligtvis har oerhört svårt att uppröras över olika tillmälen då de i de allra flesta fall används i ganska harmlösa syften.
Men när namn som Neger Niggersson och Oskar Neger används som fiktiva namn i utbildningsutredningar måste även jag säga att man gått över någon form av gräns.
Ursäkten och förklarningen till att dessa namn undrar man ju också över.
- Nej du vet.Vi kör ju så otroligt många utbildningar här i Skåne så namn som Kalle Karlsson, Sven Svensson och Anders Johansson har helt enkelt blivit utslitna. Och sedan måste ju namnen representera hur befolkningsprofilen ser ut ...
Okej då. Men använd då för satan www.eniro.se och slå upp lite namn. Skriv Mustafa, Chang eller vilket annat ickesvenkklingande namn i sökrutan så ska ni få se att ni får namnuppslag som representerar demografin så det räcker och blir över.
Och klarar man inte det så är det en kurs i datoranvändning och ingenting annat.
- Nej grabbar ska vi gå och köpa kebab och ta med oss i piketen eller? Riktig svenska husmankost för riktiga svenska män?"

Den andra saken som gjorde en kall om nosen är ju notisen om att Värmlands tingsrätt frikänt en man för rattfylla. En nyhet som vid första anblicken känns helt okej.
Men det är anledningen som gör att man vill lägga ner allt och dö.
Den åtalade påstod nämligen att han inte kört bilen. Det hade nämligen en man som hette Mållgan gjort.
Denne Mållgan skulle ha varit 120-130 cm lång, haft långt hår till knäna, burit vita byxor och brutit på norska.
Det var 2006 som polisen grep mannen, som hade en blodalkoholhalt på 1,25 promille. För en stund hade polisen tappat bilen med blicken och när de kom fram stod mannen utanför bilen. Han hävdade att Mållgan hunnit smita.
Värmlands tingsrätt ogillar åtalet, men konstaterar att berättelsen i vissa delar ger utrymme för tvivel.
Åh fan ...

1 kommentar:

  1. Ska du hacka på sinclairelever som inte kan stava, se då till att stava rätt själv Janson! Men som lever du inte som du lär...

    SvaraRadera